Xing Yi Quan haladó csoport

OKTATÁSI REND

Mit tanulhatsz nálunk?

Az Iskola lehetőséget nyújt neked egy olyan kung fu stílus megismerésére, amely kevésbé elterjedt Magyarországon – ez pedig a Xing Yi Quan.

A stílus sajátosságaiból adódóan fő célunk egy komplex egészségfejlesztő és -megőrző rendszer átadása a tradicionális kung fu oktatásán keresztül. Elsősorban az egyén testi és szellemi fejlesztésére, a mentális és a fizikai feszültségeinek oldására, ezáltal mind a külső, mind a belső egyensúly megteremtésére összpontosítunk, önvédelem és harci technikák elsajátítása mellett.

Itt a helyed!

Ha elmúltál 16 éves, szívesen feszegetnéd a fizikai és lelki határaidat, érdeklődsz a keleti filozófia és harcművészet, egy egészségesebb életvitel kialakítása iránt, vagy csak egy humoros, laza társaságban szeretnéd megnyújtóztatni elgémberedett izmaidat. Itt lehetőséget kapsz fejleszteni a tested és a szellemed egy, az átlagos mozgásformáktól eltérő, különlegesebb módon.

A felső korhatár egészségi állapottól függ, eddig a legidősebb kezdőnk 50 éves volt!

Hogyan épül fel az oktatás?

Iskolánkban a tradicionális Xing Yi Quan oktatása iskolaéves periódusokban zajlik.

ALAPEDZÉS

Minden év szeptemberében indítunk kezdő csoportot heti kétszer 2 órás alapedzésekkel.*

I. félév (szeptembertől február végéig) : a test fizikai felkészítésén, megerősítésén és lazításán, valamint a tradicionális kung fu és Qigong általános alapjainak elsajátításán van a hangsúly.

II. félév (márciustól június végéig) : a Xing Yi Quan stílus alapjának, az Öt Elem rendszernek a technikai átadása következik. Az alapedzéseken főként az önvédelemre koncentrálunk, harci alkalmazást és küzdőtechnikákat korlátozott mértékben oktatunk!

Nyári időszak: július edzőtáborokkal és szemináriumokkal telik, augusztusban iskolánk edzései szünetelnek.

* Az Iskolánk által képviselt tradicionális Xing Yi Quan egy ún. belső kung fu stílus, mely az energiaáramlás kezelésén (Qigong = csikung) alapul. Színvonalas oktatásához elengedhetetlen a fokozatosság és az egymásra épülés, ezért az év közbeni csatlakozás egyéni elbírálás, esetenként egyéni felkészítés után lehetséges.

HARCI EDZÉS • FORMAGYAKORLAT • QI GONG

A kezdő csoportban eltöltött idő és egyéni képességek függvényében a tanítvány – megfelelő alapozás után -elkezdhet járni a harci edzésekre (teljesen kezdő esetén az első félév után javasolt), valamint az Öt Elem Rendszer mozgásanyagának elsajátítása után a formagyakorlat és Qigong edzésekre (teljesen kezdő esetén a második iskolaévtől javasolt).

Egy harcművészeti iskola oktatási rendszeréből nem maradhat ki a küzdelmekre való felkészítés! Harci edzéseink kiegészítő jelleggel működnek, itt kimondottan a ringharcot (kung fu rendszerekben: sanda), kínai boksz technikákat és Xing Yi Quan harci alkalmazást tanulhatnak az érdeklődők.
A harci edzés szabadon választható, senkit nem kötelezünk, hogy részt vegyen rajta!

Külön edzés keretében a haladóbb gyakorlók megkezdhetik a két legfontosabb pusztakezes formagyakorlat, az „Öt Elem” és a „Négy Kalapács” elsajátítását, valamint tovább mélyíthetik az Öt Elem Rendszer alapmozgásait és Qigong ismereteiket.

harci edzés a Magyar Xing Yi Quan Iskolában

TOVÁBBI EDZÉSEINK

Fegyveres és önvédelmi kombinált edzések: péntekenként, folyamatos csatlakozással

Ha nem szeretnél elköteleződni egy konkrét stílus mellett, a tradicionális és szellemi háttér kevéssé érdekel, de mégis harcos beállítottságú, emellett szuper hangulatú, kihívásokkal teli edzésekre vágysz, akkor itt a helyed!
Akár a Xing Yi Quan alapedzéseket kiegészítve, akár önmagában látogatva a fegyveres és önvédelmi edzésünk egy rendkívül változatos, elsősorban a testi erőt és ügyességet fejlesztő, kötetlenebb tematikájú oktatás.

ELŐMENETEL

Kung fu iskolánk a tradicionális szellemiséget megőrizve kötelező előmenetelt nem ír elő, övvizsgáink nincsenek. A haladás üteme és az elérni kívánt cél egyéni. Ha a tanítvány azonban úgy dönt, hogy komolyabb szinten szeretne harcművészettel foglalkozni, lehetőséget biztosítunk számra a mélyebb tudás megszerzéséhez.

Ha többet szeretnél, mint heti kétszer eljárni sportolni, ha érdekel a kung fu mélyebb tartalma, céljaid vannak akár a harcművészet, akár az önfejlesztés terén, szívesen indulnál versenyeken, esetleg oktatói vagy mesteri szint elérésére törekszel, váltsd ki az iskolai tagságot!

Iskolai tagság kiváltásával szabályozott keretek között tanulhatsz, megnyílik előtted a továbblépés lehetősége versenyzői, illetve a mesteri szint elsajátítása felé, ráadásul kedvezményeket kapsz az Iskola által szervezett programokra.

FIGYELEM! Az iskolai tagság nem feltétele annak, hogy az Iskola edzésein részt vegyél!

Ha tetszik ez a különleges mozgásforma, vagy egyszerűen csak jól érzed magad nálunk, de nem szeretnél komolyabban elmélyülni a harcművészetek világában, akkor is szeretettel látunk csoportjainkban.

Iskolánkról

A Magyar Xing Yi Quan Iskola 2005 óta működik Balogh Zsolt vezetésével, 2014-től a Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület védőszárnyai alatt.

Iskolánk egyetlen kung fu stílus – a Xing Yi Quan – oktatásával foglalkozik, ám annak külső (Forma) és belső (Tudat) aspektusával, harci és egészségfejlesztő vonalával egyaránt. Hagyományosan iskolának nevezik azt a helyet, ahol kínai harcművészetet tanítanak, ez az elnevezés megfeleltethető a közismertebb dojo kifejezéssel, mely a japán harcművészetekben használatos.

Iskolánk vezetője kínai mesterektől tanult és szerezte meg a Xing Yi Quan rendszer mesteri fokozatát. Ismerd meg őt közelebbről! Kattints ide!

Balogh Zsolt Xing Yi Quan mester

Bemutatkozó videó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egyesületünk

Sárkánylovasok Harcművészeti, Kulturális és Sport Egyesület
Adószám: 18593846-1-43
E-mail: [email protected]
Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-100705/2016.

 

SZÉP kártyák

Szép kártya elfogadóhely

RapidSSL Seal

 

Pin It on Pinterest

Share This