Xing Yi Quan haladó csoport

OKTATÁSI REND

Mit tanulhatsz nálunk?

Az Iskola lehetőséget nyújt neked egy olyan kung fu stílus megismerésére, amely kevésbé elterjedt Magyarországon – ez pedig a Xing Yi Quan.

A stílus sajátosságaiból adódóan fő célunk egy komplex egészségfejlesztő és -megőrző rendszer átadása a tradicionális kung fu oktatásán keresztül. Elsősorban az egyén testi és szellemi fejlesztésére, a mentális és a fizikai feszültségeinek oldására, ezáltal mind a külső, mind a belső egyensúly megteremtésére összpontosítunk, önvédelem és harci technikák elsajátítása mellett.

Itt a helyed!

Ha elmúltál 18 éves, szívesen feszegetnéd a fizikai és lelki határaidat, érdeklődsz a keleti filozófia és harcművészet, egy egészségesebb életvitel kialakítása iránt, vagy csak egy humoros, laza társaságban szeretnéd megnyújtóztatni elgémberedett izmaidat. Itt lehetőséget kapsz fejleszteni a tested és a szellemed egy, az átlagos mozgásformáktól eltérő, különlegesebb módon.

A felső korhatár egészségi állapottól függ, eddig a legidősebb kezdőnk 50 éves volt!

Hogyan épül fel az oktatás?

Iskolánkban a tradicionális Xing Yi Quan oktatása iskolaéves periódusokban zajlik.

ALAPEDZÉS

Minden év szeptemberében indítunk kezdő csoportot heti kétszer 2 órás alapedzésekkel.*

I. félév (szeptembertől február végéig) : a test fizikai felkészítésén, megerősítésén és lazításán, valamint a tradicionális kung fu és Qigong általános alapjainak elsajátításán van a hangsúly.

II. félév (márciustól június végéig) : a Xing Yi Quan stílus alapjának, az Öt Elem rendszernek a technikai átadása következik. Az alapedzéseken főként az önvédelemre koncentrálunk, harci alkalmazást és küzdőtechnikákat korlátozott mértékben oktatunk!

Nyári időszak: július edzőtáborokkal és szemináriumokkal telik, augusztusban iskolánk edzései szünetelnek.

* Az Iskolánk által képviselt tradicionális Xing Yi Quan egy ún. belső kung fu stílus, mely az energiaáramlás kezelésén (Qigong = csikung) alapul. Színvonalas oktatásához elengedhetetlen a fokozatosság és az egymásra épülés, ezért az év közbeni csatlakozás egyéni elbírálás, esetenként egyéni felkészítés után lehetséges.

HARCI EDZÉS • FORMAGYAKORLAT • QI GONG

A kezdő csoportban eltöltött idő és egyéni képességek függvényében a tanítvány – megfelelő alapozás után -elkezdhet járni a harci edzésekre (teljesen kezdő esetén az első félév után javasolt), valamint az Öt Elem Rendszer mozgásanyagának elsajátítása után a formagyakorlat és Qigong edzésekre (teljesen kezdő esetén a második iskolaévtől javasolt).

Egy harcművészeti iskola oktatási rendszeréből nem maradhat ki a küzdelmekre való felkészítés! Harci edzéseink kiegészítő jelleggel működnek, itt kimondottan a ringharcot (kung fu rendszerekben: sanda), kínai boksz technikákat és Xing Yi Quan harci alkalmazást tanulhatnak az érdeklődők.
A harci edzés szabadon választható, senkit nem kötelezünk, hogy részt vegyen rajta!

Külön edzés keretében a haladóbb gyakorlók megkezdhetik a két legfontosabb pusztakezes formagyakorlat, az „Öt Elem” és a „Négy Kalapács” elsajátítását, valamint tovább mélyíthetik az Öt Elem Rendszer alapmozgásait és Qigong ismereteiket.

harci edzés a Magyar Xing Yi Quan Iskolában

TOVÁBBI EDZÉSEINK

Fegyveres és önvédelmi kombinált edzések: péntekenként, folyamatos csatlakozással

Ha nem szeretnél elköteleződni egy konkrét stílus mellett, a tradicionális és szellemi háttér kevéssé érdekel, de mégis harcos beállítottságú, emellett szuper hangulatú, kihívásokkal teli edzésekre vágysz, akkor itt a helyed!
Akár a Xing Yi Quan alapedzéseket kiegészítve, akár önmagában látogatva a fegyveres és önvédelmi edzésünk egy rendkívül változatos, elsősorban a testi erőt és ügyességet fejlesztő, kötetlenebb tematikájú oktatás.

ELŐMENETEL

Kung fu iskolánk a tradicionális szellemiséget megőrizve kötelező előmenetelt nem ír elő, övvizsgáink nincsenek. A haladás üteme és az elérni kívánt cél egyéni. Ha a tanítvány azonban úgy dönt, hogy komolyabb szinten szeretne harcművészettel foglalkozni, lehetőséget biztosítunk számra a mélyebb tudás megszerzéséhez.

Ha többet szeretnél, mint heti kétszer eljárni sportolni, ha érdekel a kung fu mélyebb tartalma, céljaid vannak akár a harcművészet, akár az önfejlesztés terén, szívesen indulnál versenyeken, esetleg oktatói vagy mesteri szint elérésére törekszel, akkor jó helyen jársz!

Iskolánkról

A Magyar Xing Yi Quan Iskola 2005 óta működik Balogh Zsolt vezetésével, 2014-től a Sárkánylovasok Harcművészeti Egyesület védőszárnyai alatt.

Iskolánk egyetlen kung fu stílus – a Xing Yi Quan – oktatásával foglalkozik, ám annak külső (Forma) és belső (Tudat) aspektusával, harci és egészségfejlesztő vonalával egyaránt. Hagyományosan iskolának nevezik azt a helyet, ahol kínai harcművészetet tanítanak, ez az elnevezés megfeleltethető a közismertebb dojo kifejezéssel, mely a japán harcművészetekben használatos.

Iskolánk vezetője kínai mesterektől tanult és szerezte meg a Xing Yi Quan rendszer mesteri fokozatát. Ismerd meg őt közelebbről! Kattints ide!

Balogh Zsolt Xing Yi Quan mester

Pin It on Pinterest

Share This