Gyermek Kung Fu Oktatás Vörös Mátyás vezetésével

2019-ben gyermek kung fu csoport indul!


Ha Te is szeretnéd, hogy gyermeked:

– jobban teljesítsen az iskolában,
– barátokat szerezzen egy őt támogató közösségben,
– ne legyen kiszolgáltatva környezetének sem érzelmileg, sem fizikailag,
– önbizalmat, és tartást szerezzen,
– kiegyensúlyozott és élettel teli legyen,
– ki merjen állni magáért…
… akkor várjuk őt kung fu óráinkon!

Évek óta nagy az érdeklődés Iskolánkban egy gyermek csoport iránt, ezért 2019 elejétől a Magyar Xing Yi Quan Iskolában is elindul a gyermek kung fu oktatás!

A harcművészet több, mint megtanulni helyesen ütni, vagy rúgni…
Ez egyfajta életszemlélet, mely által teljesebb, egészségesebb felnőttek válhatnak gyermekeinkből mind testileg, mind lelkileg. Sokaknak közülük problémát okoz kortársaik között barátokat találni, beilleszkedni. Nekik különösen nagy támaszt ad egy olyan közösség, ahol hasonló gondolkodású fiatalokkal lehetnek együtt. A tradicionális kínai harcművészeti iskolák mind családias légkörben működtek. Az együtt edző gyerekek és felnőttek egy nagy összetartó családdá kovácsolódtak a kung fu által. Iskolánkban mi is ezt a légkört igyekszünk fenntartani. Hisszük, hogy a gyermekek is igénylik, és jól érzik magukat egy ilyen jellegű környezetben, mert mindez hozzájárul ahhoz, hogy később ők is támogató, és pozitív beállítottságú felnőtté válhassanak.

Ki tartja az edzéseket?
– A órákat Iskolánk szakképzett instruktora, Vörös Mátyás fogja tartani. Matyi gyakorlottan mozog a fiatalok között, 2013 óta foglalkozik gyermek oktatással. Rendszeresen tart vidéken képzéseket, melynek keretein belül a fejletlenebb települések gyermekeinek kíván sportolási lehetőséget biztosítani, valamint pozitív emberi értékeket közvetíteni.


Hány éves korosztály számára indul képzés?

– 9-16 éves korig várjuk a tanulni vágyó fiatalokat.

Hogyan épül fel egy edzés?
– Az órák minden alkalommal változatosak, nincsenek egy sablonra ráhúzva. A pusztakezes elemek mellett helyet kapnak a pajzsok, a botok, és egyéb koordinációt fejlesztő eszközök is.
Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az egészségfejlesztésre, és annak megőrzésére.
Nos… A gyermekeknél sincs ez másként. 🙂 Náluk mindössze annyi a különbség, hogy (jó esetben) a hangsúlyt a megőrzésre kell helyeznünk.

Edzéseinken éppen ezért megtanulhatják, hogyan mozogjanak “helyesen”, hogyan vigyázzanak ízületeikre . Minden edzés elmaradhatatlan eleme a szakszerű bemelegítés, és nyújtás, majd ezt követően ismerkednek meg az ütések és alapállások minden fortélyával.
A kung fu-ban az a jó, hogy játékosan is tanulható. Változatos koordinációs feladataival, nem mindennapi gyakorlataival észrevétlenül fejleszti a gondolkodást és a kreativitást. Így jótékony hatását hamar észre lehet venni a hétköznapokban is.

Mikor lesznek az edzések?
– Az edzések időpontja: hétfő és szerda 16:00-17:30.

Mikor indulnak az edzések?
– Az első edzés időpontja: 2019 február 6. (szerda) 16:00-17:30. Az első edzés INGYENES.

Jelentkezz induló gyermekcsoportunkba!

Bemutatkozó videó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egyesületünk

Sárkánylovasok Harcművészeti, Kulturális és Sport Egyesület
Adószám: 18593846-1-43
E-mail: [email protected]
Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-100705/2016.

 

SZÉP kártyák

Szép kártya elfogadóhely

RapidSSL Seal

 

Pin It on Pinterest

Share This